Tips : Mencari Duit Secara Online | Cik Siti

Friday, 3 January 2014

Tips : Mencari Duit Secara Online

Assalmualaikum...

Banyak betul orang cari kat google "cara buat duit online"...memang boleh buat duit dengan online....contoh orang2 yang telah berjaya menggunakan duit online dengan membeli barang2 kehendak atau belanja keluarga keluar negara adalah Fatin Liyana dan juga Fatin Diana...korang kena baca sendiri la apa yang diaorang buat dengan duit tu...bukan seringgit dua dapat...tapi sampai beribu kot....

kat sini aku nak share sikit tips buat duit secara online

1- Berblogging

  • cara ni ramai dah yang buat...termasuklah aku.....memang tak dinafikan lagi cara ini...tapi dengan syarat, awak2 tu kena la rajin update blog...bukannya malas macam aku ni....semakin banyak korang update blog, semakin tinggi la probability untuk orang visit blog korang...salah satu contoh, korang letak iklan dari Nuffnang kat blog....ikut syarat2 diaorang, insyaAllah akan berhasil.. =)
  • selain tu, korang boleh letak ruangan iklan untuk di sewa dalam blog


2- Dropship Agent
  • yang ni pulak ada di antara blogger2 yang dah buat dropship agent...dropship agent ni korang tak perlu keluarkan modal untuk beli barang pun...korang hanya promote sahaja barang2 dari owner, then bila ada customer beli dari korang...korang akan dapat komisyen......antaranya adalah Nabila Medan...tanya la dia macam mana nak jadi dropship agent tu....
3- 8share
  • yang ni pulak, korang hanya perlu daftar di SINI dengan PERCUMA..dan share diaorang punya iklan....dan korang akan dibayar mengikut bilangan unique click....baca kat SINI untuk lebih lanjut


ermm...rasanya setakat tu ja la kot cara buat duit secara online...semua di atas ni, korang tak perlu keluarkan apa2 modal untuk join...hanya korbankan sikit masa korang untuk menghadap laptop/PC....then, tunggu orang contact korang....just simple as that.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...