About Me | Cik Siti

Wednesday, 9 April 2014

About Me

Assalamualaikum

now, story about me...my name is Siti Fatimah Idris...date of birth 23rd September 1991 (so, pandai2 lah kira sendiri...takkan setiap tahun nak update umur ye dak)...lahir kat Penang tapi sejak berumur 7 tahun keluarga aku dan aku sekali berpindah ke Sungai Petani, Kedah kerana bilangan ahli keluarga sudah ramai dan rumah dekat Penang sangat mahal....so, beli rumah kat Sungai Petani dan sampai sekarang masih tak berganjak daripada rumah ni....so almost 15 years now....aku anak sulung daripada 4 orang adik beradik....

mendapat pendidikan di Sekolah Kebangsaan Sungai Nibong, Pulau Pinang (awal tahun 1998 sampai bulan 9 1998)...
then kitaorang berpindah pergi Kedah dan aku bersekolah di Sekolah Kebangsaan Sri Gedong, Sungai Petani (1998-2003)...
masa sekolah menengah pulak, aku bersekolah di Sekolah Menengah Kebangsaan Bakar Arang, Sungai Petani (2004-2008)
in between aku pernah masuk MRSM Taiping masa tahun 2007 tapi keluar balik selepas 4 bulan duduk sana...dan kembali semula ke SMKBA..huhu..sebab HOMESICK
lepas SPM, aku masuk Matrikulasi Pulau Pinang..then aku dapat masuk UM kos degree Biomedic Engineering....maybe bukan takdir aku dengan kos tu, aku dapat tawaran ambil kos degree Medic UKM dekat AUCMS...so sekarang (2014) aku dah masuk sem 6 dan hanya 4 sem je lagi nak grad, insyaAllah...tengah buat clinical kat Hospital Kulim (kalau jumpa, tegur2 lah ye)

aku mula berjinak-jinak dalam dunia blogger ni masa tahun 2010, masa tu aku berumur 19 tahun...
hurm, apa lagi yang korang nak tau pasal ciksiti? ouh ye, sebelum ni blog ni nama dia "Cerita Ceriti Kisah Hidup Cik Siti"...disebabkan nama terlalu panjang, so aku pendekkan menjadi Cik Siti ja.....

kalau nak add Facebook aku, dipersilakan...SINI
twitter dah lama tak pakai...and tak aktif pun....Facebook je la yang ada pun






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...